8/14/16

My detox experience with cold press id!

Hey sugars!


Hari ini aku akan nge-share pengalaman detox-ing dengan juice! YES!
Today's main actor is juices from COLD PRESS ID http://coldpress.co.id/
I was sponsored but all the opinions are mine!

Jadi! I got the 2-days detox juice program and I chose "vitality" - Cold Press punya berbagai macam jenis produk dan program untuk detox juice mereka. Surf their cool website, they also have juice subscription too! <3

Lanjut lagi, gue lebih pengen nge-share tentang pengalaman gue ber-juice-detox selama dua hari itu. Nah, mungkin post ini bisa ngebantuin temen-temen sekalian yang kepengen coba detox juice, so you know what to expect and what will happen during the process!

dinomorin biar urut minumnya.



Dalam satu hari, Cold Press akan sediakan 6 botol, 500ml per botol. Juice-nya itu sangat berair, but then ada temen gue yang bilang kalau juice yang bener itu juice yang berair, yang teksturnya kayak air, kalau juice-juice abang-abang atau yang kita buat di rumah dengan blender - yang di mana daging dari buahnya langsung dimasukin aja itu namanya smoothie. Make sense. Other than that, it's Cold Press' specialty, dan di dalam websitenya juga ngejelasin kenapa teknik cold pressing is the best for preserving the fruit nutrients into juice!

Lanjut ke curcol-annya, jujur sebagai orang katro gue engga pernah coba cold pressed juice in general dan gue engga tahu kalo juicenya bakal berbentuk 100% kayak air putih. Gue pikir, kalo juicenya bentuknya seperti juice-juice yang gue tahu paling engga gue bisa tahan lah ya engga makan. Buat yang mungkin masih bengong, intinya detox juice itu kan harus minum juicenya doang, engga boleh tuh ngunyah makan makanan lain.

Karena gue takut kegiatan detoxing ini mengganggu aktifitas gue (ceileh), gue sengaja pilih hari dimana gue engga ngampus. Gue ambil dua hari dari hari minggu ke senin (waktu itu senin gue engga ada kuliah). Juicenya sampai ke rumah gw hari sabtu, dan omg botolnya gede-gede banget. Dan gue kayak, ok, kalo botolnya segede ini, gue bisa lah ya engga makan minum air ini doang (niatnya)


Besokannya, dengan semangat 45, gue memulai hari dengan satu botol. Tapi sebagai karnivora sejati, juice pertama yang adalah warna hijau dengan rasa timun yang dominan (Lean Green), membuat gue engga bisa meminumnya dengan sekali teguk. Perjalanan gue dari rumah ke gereja - sekitar 30 menit - gue habisin dengan minum itu juice, perlahan-lahan, dan itu rasanya engga abis-abis.

Anw, gue pikir satu botol is enough till lunch, tapi gue-LAPER-BANGET-ENGGA-TERTAHANkan. Intinya gue makan akhirnya hari itu (dan besoknya juga ha-ha). TAPI gue masih belum menyerah, gue hari ini cuma makan sekali itu aja dan sisanya gue tetep minum juice.



Itulah satu episode kecil yang terjadi selama gue ber-detox ria. Sekarang coba gue rangkum hal-hal yang harus kalian siapkan sebelum kalian coba detox juice :
  • Pick the right days! - terutama, terlebih-lebih lagi untuk kalian yang baru pertama kali akan menjalankan tantangan juice detox ini, justru jangan seperti gue - pilih hari dimana kalian tetap menjalankan aktifitas hanya pilih yang tidak terlalu sibuk lah. Karena ketika kalian engga ada kerjaan di rumah doang, pinginnya ngemilllll mulu
  • Get your tumbler ready - sehari-hari, gue bukan orang yang minum banyak air (i know i'm bad). Jadi, untuk solusinya, I put my juice in my tumbler (yang thermos) so I can bring it to whenever I go!
  • It is HARD - memang rasanya mengganti makanan yang sehari-hari kita konsumsi dengan total 3 liter air juice rasanya "bisa lah ya" tapi kenyataannya it's so freakin hard dan harus ada motivasi yang kuat dari dalam diri kita sendiri juga!
  • Headache and stomachache is normal, hari pertama kepala gue pusing banget dan gue engga bawa juice gue (salah banget), karena perut kosong - akhirnya gue engga bisa tahan godaan dan akhirnya makan. But it's normal!
Honestly, I consider myself to be "failed" on this program - soalnya dari 2 hari gue harusnya "detox" - dua-dua hari itu gue makan. Haha. Tapi! Of course, gue makan cuma sekali dan sisanya diganti dengan juice, dan dengan itu gue masih merasa kencang efek-efek dari detox juice ini:
  • Pertama, gue merasa gue di"reset" - perut, pencernaan semua rasanya kayak dicuci. Memang itu berarti gue harus sering ke toilet, tapi bukan karena sakit diare ya, karena yang "busuk-busuk" itu dibuang semua :)
  • you'll lose some weight! Of course karena kita mengurangi asupan makanan berat kita secara drastis jadi dijamin pasti berkurang deh 1-3 kg!
  • Karena gue pilih paket "vitality" gue merasa hari gue lebih cerah! (ga bohong) I usually very dependent to coffee - but after the detox I can easily feel refreshed after I woke up without coffee! woo!!
Untungnya, di Cold Press ID ini, juice untuk sehari beda-beda semua, ada yang ijo-ijo, ada yang campur susu kacang kedelai, ada yang merah (my fave), ada yang campur coconut water - dijamin walaupun sulit, tapi kalian engga akan bosan dan will keep look forward to drink the juices!!

Itu dia deh pengalaman gue detox - personally, will I do this again? Maybe yes, maybe not. I totally love the benefits it brings to me. Sekarang, pencernaan gue jadi lebih lancar (berat badan sih balik ke normal)

Jadi, itu aja deh sharing-nya. Kalau ada pertanyaan don't be shy and leave me one below! Thanks!




Where to find me :

tumblr // youtube // instagram // twitter // deviantart
xx

add my LINE@ 
@filiaparamita
(don't forget the @)

7/24/16

REVIEW : HOLIKA-HOLIKA GUDETAMA CUSHION


      BRAND      
Holika Holika

      PRODUCT NAME      
Face 2 change Photo Ready Cushion BB

        type of product        
Cushion BB

       shade       
#23 차분한 베이지

      PRICE      
KRW 22.900


        sites        
Holika Holika Website


I don't know if I had said this before but GUDETAMA IS MY SPIRIT ANIMAL. I love Gudetama to death, and its creator must be genius.

This time, Holika holika collaborated with Gudetama to launch "Gudetama" collection earlier this year. And I'm beyond excited for the whole collection!!! Most of the products I bought for the sake of self-satisfaction, so I don't have a lot of expectation of the products performance whatsoever.



First on the review is the cushion, as per usual there are 2 shades, 21 and 23, and I chose the darker shade. The cushion came in 3 different design you can choose, and I have the hardest time choosing what I like the best!!




Every details in this product is filled with gudetama! From the cushion puffs, until the secure peel are all filled with gudetama details, which I can't throw away :(

For me, out of the all cushion's character from all other brands, this Gudetama cushion has the best quality. It's heavier and sturdier than other cushions in general. 

Inside the cushion box, you get 1 cushion case with the cushion, and extra refill + puff.






The product itself, comparing to other cushions, Gudetama cushion shade's is slightly grayish. It's like the old BB cream formulation all over again. I never seen any cushion that adapts the old grayish formulation - though some cushion do have brightening effect, they simply just tone down the shade to a fairer shade instead of adding grayish shade to the formulation. 

This cushion have SPF 50+ PA+++ which is more than enough for everyday use. Though it has the grayish shade, it doesn't have white casts on pictures!

TOP : without flash // BOTTOM : with flash

The finish of this cushion is super dewy. 
Unlike other cushions that mostly work better on their own, this cushion works better with primer. I used my Innsifree's Smart Makeup Blender in Long Lasting primer and it increases the cushion longevity and looking nicer at the end of the day! 

My experience with this cushion is actually quite unique. Ok lah, I said that I had 0 expectation but I do expect it to perform good lah I already pay the money for the cushion. Beside, my all time favorite BB cream is from Holika-Holika (It's the Aqua Petit Jelly BB btw) so I do hope it's as good as that BB cream.

My first impression where not as good, I thought the cushion was definitely too fair for me, it made me looked washed out and people will definitely commenting on how weird my foundation shade is bla-bla-bla. BUT after I finished my makeup, the cushion oxidised and became pretty much like my skin shade - I honestly don't see anything weird that I saw when I first applied it.

Then, the day goes on, I did touch up with face powder only to get rid of all the oils, and I went out at night (that's around 8+ hours of application) AND my friends commented how "fresh" my face looks and I was like.. Really? wow this cushion is AHMAZING. Note : I used it with a longlasting primer.

You know how BB cushions or face product in general tend to be uneven at the end of the day? This isn't doing that. Though I see some of my blush and my highlighter, or powder or anything I put over this cushion does disappear, but with a little touch up, I look fresh again!


Of course, this cushion don't have a great pigmentation, but like most cushions, it has a low to medium coverage.


Overall! I love this cushion, I don't think I'll love it but I kept on reaching for it!! I think I'll cry myself to sleep when I ran out of it! 

Soon more Gudetama goodies review'll come up! Stay tune!! 



Where to find me :

tumblr // youtube // instagram // twitter // deviantart
xx

add my LINE@ 
@filiaparamita
(don't forget the @)

7/4/16

REVIEW : Starry Light Lashes Collection (All Model)


Hey! I'm back to review these eyelashes stash from Starry Light! As you know, Starry Light is a brand made by fellow blogger, Ms. Stella lee from stellalee.net <3

She's kindly sent me the whole Starry Light collection, which contains 5 pairs of eyelashes and an invisible eye tape! :D 

Today I'm going to review the lashes collection first!


Here's 5 pairs of the whole collection, from up to bottom :
Andromeda, Sagitta, Orion, Cassiopeia, and Corvus (bottom lash)

1. ANDROMEDA

is described as lightweight and delicate with extra definition on the outer edges

THIS is the lashes for those who never tried lashes before, because it's sooo natural and so easy to apply. Eyelashes with definition on the outer edges are good for enlarging the eyes and for cat eye look 





2. SAGITTA

is described as loosely woven, pretty but subtle, for a natural and delicate look

Sagitta is similar with Andromeda, but with less definition. It will probably best for those who have very, very sparse or probably no eyelashes since this eyelashes copy how natural lashes look. 

For me, I don't see the point of wearing eyelashes "naturally" since the burden of having falsies in your eyes is the same, but it less visible lol





3. ORION

is described as stunning spiky lash, for a more defined and dramatic look

From the first look, I'm interested to Orion the most. Because I've never seen an eyelash with this design! I love how Stella plays with definitions.

but after playing with the lashes, I found that Orion is the most difficult lash to work with, maybe because it has thicker lash band than the other models :( 

If you see on my eye swatch, you can see that the inner corner part is hardly sticks on my eye, because I just can't get that part to stick well.




4. CASSIOPEIA 

is described as sleek and beautiful, densely woven around the middle part for a natural dollish look

This is definitely my favorite model out of the bunch!! It looks like I stack 2 eyelashes, but it's not! Which definitely time saving and less heavy than actually layering eyelashes!





5. CORVUS

is described as gives enhancement for lower lash, perfect for completing a natural look

Obviously, I can't say under eye lashes are for "natural look" - but these does look natural. Honestly, I'm bad at lower lashes application, and most looks awesomely fake on me. But these are superb! Because Stella already made the eyelashes to be sparse so it'll look natural, without having you to cut the under lash by yourself!



Overall, out of the bunch, I love Cassiopeia and Andromeda the most, and of course Corvus! 
Orion is disappointing, but it's still look great with more works to put it on. 

me using Andromeda lashes!

They're reusable, not sure how many times you can reused it, but as far I can see that after two times of usage it still keeps its shape and the lash isn't pulling off!

Each pairs cost 35k
and you can order it HERE : 

0857-1431-9733
for SMS or WA

7387D1A5
BBM

starrylight_id
LINE ID & Instagram


Where to find me :

tumblr // youtube // instagram // twitter // deviantart
xx

add my LINE@ 
@filiaparamita
(don't forget the @)


Theme created by Sweet Lemon Grey